fbpx

Zonnebank

zonnebank harderwijk fitnessWilt u gebruik maken van onze hypermoderne zonnebank? Dat kan! De staande variant van Harderwijk Fitness zorgt dat uw volledige huid gelijkmatig gebruind wordt. Onze begeleiders kunnen u van meer informatie voorzien en natuurlijk adviseren over verantwoord zonnebanken.

Onze zonnebank gebruiken?

Wilt u onze zonnebank gebruiken? Dan is het belangrijk om dit op een verantwoorde wijze te doen. Bij het zonnebanken komen een aantal punten kijken. Bij Harderwijk Fitness hebben we de belangrijkste aandachtspunten alvast voor u op een rij gezet.

1. Bepaal uw huidtype

Voordat u een zonnebank gaat gebruiken is het belangrijk om te bepalen wat uw huidstype is. Op basis hiervan kan bepaald worden hoe lang u kunt zonnen. We onderscheiden de volgende soorten huid:

  • Huidtype 1: verbrandt zeer snel, wordt niet bruin, zeer lichte huid, vaak sproeten, rood of lichtblond haar, lichte (blauwe) ogen.
  • Huidtype 2: verbrandt snel, wordt langzaam bruin, lichte huid, blond haar, grijze, groene of lichtbruine ogen.
  • Huidtype 3: verbrandt niet snel, wordt gemakkelijk bruin, licht getinte huid, donkerblond tot bruin haar, vrij donkere ogen.
  • Huidtype 4: verbrandt bijna nooit, bruint zeer goed, een van nature getinte huid, donker haar, donkere ogen.

Logischerwijs kan iemand met huidtype 4 langer onder een zonnehemel of -bank liggen dan iemand met huidtype 2. Mensen met huidtype 1 wordt zelfs afgeraden om een zonnebankkuur te volgen.

2. Bouw een zonnebankkuur langzaam op

Wanneer je op een gezonde manier wilt bijkleuren is het verstandig om de zonnebankkuur langzaam op te bouwen. Ga niet gelijk een half uur onder de zonnebank, maar begin met een kortere sessie. De duur van een sessie kan geleidelijk verlengd worden. Uiteraard is ook dit afhankelijk van uw huidtype.

3. Huidaandoening? Vraag eerst advies aan uw arts

Wanneer u last heeft van een bepaalde huidaandoening is het noodzakelijk om eerst advies te vragen aan uw behandelend arts. Sommige huidproblemen hebben baat bij het gebruik van een zonnebank. Andere huidklachten kunnen juist verergeren. Overleg daarom altijd met de arts om te bepalen of een zonnebankkuur voor u aan te raden is.

Sunvision V200 XXL

Bij Harderwijk Fitness maken we gebruik van de Sunvison V200 XXL. Dit is een verticale zonnebank waar u dus in kunt staan. Dit heeft als voordeel dat alle zijden van uw lichaam gelijkmatig gebruind worden, ook de linker- en rechterzij. Bij een normale zonnehemel komt het licht enkel van onder en boven. Hierdoor wordt de rug en voorzijde beter gebruind dan de zijkant.

Heeft u meer vragen? Vul dan het formulier in op onze contactpagina!

Tell-a-friend

Sport u al drie maanden bij Harderwijk Fitness en brengt u een nieuw lid aan?

Dan sport u zelf een maand gratis of ontvangt een zonnebankkaart ter waarde van €50,-!

ontwerp en ontwikkeling: refreshed