fbpx

Slijmbeursontsteking in de schouder

In de vorige blog heb je kunnen lezen wat een frozen shoulder is, en hoe je hier mee om kunt gaan. Helaas bestaan er nog meer schouder blessures en de kans dat jij of je vrienden/familie er meer te maken krijgt, is aanwezig. De tweede schouder blessure waar we het vandaag over gaan hebben, is de slijmbeursontsteking in de schouder.

De slijmbeurs, ofwel een bursa, is een zakje gevuld met een gel-achtig vocht. Dit zorgt er voor dat het gewricht soepel kan bewegen. Slijmbeurzen komen voor in onder andere de schouder, knie, heup, elleboog en hiel. Zo’n slijmbeurs kan gaan ontsteken, dat noemen logischerwijs een slijmbeursontsteking. Maar hoe ontstaat zoiets? En hoe kun je er het beste mee om gaan? Lees hier meer over in deze blog!slijmbeursontsteking

Acute- en chronische ontstekingen

Een slijmbeursontsteking in de schouder kan zowel acuut ontstaan als een chronische aandoening worden. Bij een slijmbeursontsteking in de schouder heeft een persoon hevige pijn aan de schouder. Bewegen van de arm en schouder is zeer pijnlijk. Meestal wilt de persoon met een slijmbeursontsteking de arm zo min mogelijk bewegen. Slapen met een slijmbeursontsteking kan erg pijnlijk zijn. Ook kan de schouder wat opgezwollen en rood worden.

Als er sprake is van een chronische ontsteking komt dit vaak door langdurige overbelasting. Dit kan zijn tijdens dagelijkse bezigheden op het werk of tijdens sporten. Een acute ontsteking ontstaat vaak tijdens een beweging die niet vaak wordt uitgevoerd, zoals bijvoorbeeld klussen boven de macht. Ook kan de ontsteking staan door een plotse klap of stoot zoals een val op de grond. In de meeste gevallen verdwijnt de pijn binnen enkele dagen. De gehele ontsteking geneest in een aantal weken.

Bewegen met een slijmbeursontsteking

Ondanks dat een slijmbeursontsteking pijn doet, is bewegen goed voor het herstel. Belangrijk is dat het wel op de juiste manier en het liefst onder begeleiding gebeurt. Bij Harderwijk Fitness staat er altijd iemand klaar om u op de juiste manier te begeleiden. Ook kunt u terecht bij onze fysiotherapie. Zij kunnen u helpen d.m.v. oefentherapie. Daarnaast kunnen medicatie en verkoeling ook helpen de ontsteking te verminderen.

Heb jij last van een slijmbeursontsteking en wil je toch bewegen? Of wil je simpelweg wat meer informatie. Neem dan via onze contactpagina contact met ons op. Je kunt bij Harderwijk Fitness langskomen op Drielandendreef 34 in Harderwijk.

Bronnen:

Infonu.nl. (2015.) Schouderklachten, beloop, behandeling en prognose. Opgehaald op 2-4 van: https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/82496-schouderklachten-beloop-behandeling-en-prognose.html

Mathijsen, E. (z.j.) Slijmbeursontsteking. Opgehaald op 2-5 van: https://www.bewegenzonderpijn.com/slijmbeursontsteking/

Afbeelding: https://echozorg.nl/schouder-slijmbeursontsteking/

ontwerp en ontwikkeling: refreshed